IGY THE COOK- PILETINA na GRČKI način -(ko je proba stalno ovako pravi!)

 PILETINA na GRČKI način -(ko je proba stalno ovako pravi!)


Potrebno je

pileći bataci
30čena belog luka
sok od limuna
1 sk origana
1 tbsp oregano
1 sk timijana
1 sk dimljene paprike
so i biber
50 ml maslinovog ulja

ZA SOS
30 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
100 gr grčkog jogurta
1 kk kajenske paprike
mirođija

Priprema:

Pomešajte sitno seckani beli luk, sok od limuna, origano, timijan


dodajte dimljenu papriku


maslinovo ulje


promešajte sastojke


piletinu uvaljajte u smesu


ostavite oko dva sata da se sastojci sjedine


napravite sos. Grčki jogurt, maslinovo ulje, limunov sok i mirođija. Promešajte lepo, ohladite.


meso proprđite i servirajte sa sosom






VIDEO RECEPT!!!



Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN