IGY THE COOK- PILETINA na GRČKI način -(ko je proba stalno ovako pravi!)
PILETINA na GRČKI način -(ko je proba stalno ovako pravi!)
Potrebno je
pileći bataci
30čena belog luka
sok od limuna
1 sk origana
1 tbsp oregano
1 sk timijana
1 sk dimljene paprike
so i biber
50 ml maslinovog ulja
ZA SOS
30 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
100 gr grčkog jogurta
1 kk kajenske paprike
mirođija
Priprema:
Pomešajte sitno seckani beli luk, sok od limuna, origano, timijan
dodajte dimljenu papriku
maslinovo ulje
promešajte sastojke
piletinu uvaljajte u smesu
ostavite oko dva sata da se sastojci sjedine
napravite sos. Grčki jogurt, maslinovo ulje, limunov sok i mirođija. Promešajte lepo, ohladite.
meso proprđite i servirajte sa sosom
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар