Постови

IGY THE COOK - Letnja fantazija! -PUNJENE TIKVICE na gurmanski način (bez mesa)

Слика
Letnja fantazija! -PUNJENE TIKVICE na gurmanski način (bez mesa) Potrebno je:  šolja pirinča (a cup of rice) 2,5 šolje vode (2,5 cup of water) 50 gr suvog grožđa (50 gr raisins) so (salt) 2 tikvice (2 zuchinies) 1 luk (1 onion) 50 gr kikirikija (50 gr peanuts) 1 kk belog luka u prahu (1 tsp garlic powder) 60 gr kačkavalja (60 gr cheese) 50 gr slanine (50 gr bacon) Priprema: Napravite pirinač. Dodajte u šerpu pirinač vodu suvo grožđe malo soli. Kuvajte poklopljeno 25-30 minuta Rasecite tikvice po dužini i izvadite "meso" iz sredine Posolite ga i ostavite da izađe voda tikvice stavite u nauljen pleh izdinstajte luk dodajte oceđeno "meso" od tikvica samleven kikiriki beli luk u prahu dodajte pirinač punite tikvice pripremljenom smesom. Pecite  u rerni 30 minuta na 200 C izvadite tikvice i stavite preko kačkavalj i slaninu dopecite još 15 minuta na 200 C ...

IGY THE COOK - Punjena PILEĆA fantazija!

Слика
Punjena PILEĆA fantazija! Potrebno je:  šolja pirinča (a cup of rice) 2,5 šolje vode (2,5 cup of water) 50 gr suvog grožđa (50 gr raisins) so (salt) 2 tikvice (2 zuchinies) 1 luk (1 onion) 50 gr kikirikija (50 gr peanuts) 1 kk belog luka u prahu (1 tsp garlic powder) 60 gr kačkavalja (60 gr cheese) 50 gr slanine (50 gr bacon) Priprema: rasecite pileci file, na 5-6 mesta, ali ne do kraja! u jedan dzep stavite kačkavalj u drugi šunku u jedan slaninu u jedan feferone seckane Prelijte meso uljem, posolite, pobiberite, dodajte sušeni beli luk origano seckane masline pecite 35-40 minuta na 200 C   VIDEO RECEPT!!!

IGY THE COOK - Pečene PAPRIKE sa nadevom koji morate da probate!

Слика
Pečene PAPRIKE sa nadevom koji morate da probate!  Potrebno je:  3 paprike (3 peppers) 1 luk (1 onion) 300 gr šampinjona (300 gr mushrooms) maslinovo ulje (olive oil) so (salt) biber (pepper) 5 suvih šljiva (5 prunes) italijansa međavina začina (italian seasoning) malo vina (little wine) čili kikiriki (chilli peanuts) sir kačkavalj Priprema: Isecite paprike na pola, stavite u rernu na 180 C - 40 minuta Napravite nadev. Isecite crni luk na rebra i propržite na ulju Dodajte seckane šampinjone dodajte suve šljive Posolite, pobiberite, i dodajte italijansku mešavinu začina malo crvenog vina, može i belog dodajte čili kikiriki Filujte paprike nadevom i preko toga stavite kačkavalj stavite u rernu na 200 c - 15 minuta VIDEO RECEPT!!!!

IGY THE COOK - HLEB od crnog brašna i HELJDE - (Zdravi ukus za celu porodicu!)

Слика
HLEB od crnog brašna i HELJDE - (Zdravi ukus za celu porodicu!) Potrebno je:  250 gr crnog brašna (250 gr flour) 250 gr heljdinog brašna (250 gr buckwheat flour) 1 kk soli (1 tsp salt) 10 gr suvog kvasca (10 gr dry yeast) 30 ml maslinovog ulja (30 ml olive oil) oko 300 ml vode (about 300 ml water) Priprema: pomešajte crno brašno heljdino brašno so suvi kvasac dodajte ulje i polako dodajte vodu po potrebi mešajte sa varjačom da se sjedine sastojci ostavite testo da nadodje sipajte u tanjir brašno, pa uvaljajte testo u brašno, proteresite i stavite u nauljen pleh za hleb pecite hleb u hladnoj rerni POKLOPLJEN 30 minuta na 250 c +  OTKLOPLJEN 15 min na 220 C VIDEO RECEPT!!!