IGY THE COOK - HLEB od crnog brašna i HELJDE - (Zdravi ukus za celu porodicu!)

HLEB od crnog brašna i HELJDE - (Zdravi ukus za celu porodicu!)



Potrebno je: 

250 gr crnog brašna (250 gr flour) 250 gr heljdinog brašna (250 gr buckwheat flour) 1 kk soli (1 tsp salt) 10 gr suvog kvasca (10 gr dry yeast) 30 ml maslinovog ulja (30 ml olive oil) oko 300 ml vode (about 300 ml water)

Priprema:

pomešajte crno brašno


heljdino brašno


so


suvi kvasac


dodajte ulje


i polako dodajte vodu po potrebi


mešajte sa varjačom da se sjedine sastojci


ostavite testo da nadodje


sipajte u tanjir brašno, pa uvaljajte testo u brašno, proteresite i stavite u nauljen pleh za hleb




pecite hleb u hladnoj rerni POKLOPLJEN 30 minuta na 250 c +  OTKLOPLJEN 15 min na 220 C



VIDEO RECEPT!!!



Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN