IGY THE COOK - HLEB od crnog brašna i HELJDE - (Zdravi ukus za celu porodicu!)
HLEB od crnog brašna i HELJDE - (Zdravi ukus za celu porodicu!)
Potrebno je:
250 gr crnog brašna (250 gr flour)
250 gr heljdinog brašna (250 gr buckwheat flour)
1 kk soli (1 tsp salt)
10 gr suvog kvasca (10 gr dry yeast)
30 ml maslinovog ulja (30 ml olive oil)
oko 300 ml vode (about 300 ml water)
Priprema:
pomešajte crno brašno
heljdino brašno
so
suvi kvasac
dodajte ulje
i polako dodajte vodu po potrebi
mešajte sa varjačom da se sjedine sastojci
ostavite testo da nadodje
sipajte u tanjir brašno, pa uvaljajte testo u brašno, proteresite i stavite u nauljen pleh za hleb
pecite hleb u hladnoj rerni POKLOPLJEN 30 minuta na 250 c + OTKLOPLJEN 15 min na 220 C
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар