IGY THE COOK - Zapečeni SUTLIJAŠ - (Bezglutenska poslastica koju morate probati!)
Zapečeni SUTLIJAŠ - (Bezglutenska poslastica koju morate probati!)
SASTOJCI
1 l mleka (1 l milk)
250 gr pirinča (250 gr rice)
140 gr šećera (140 gr sugar)
4 jaja (4 eggs)
ekstrakt vanile (vanilla extract)
kora limuna (lemon peel)
100 gr badema (100 gr almonds)
100 gr suvog grožđa (100 gr raisins)
120 gr putera (120 gr butter)
prezle (breadcrumbs)
Priprema:
Sipajte mleko u šerpu
dodajte pirinač
kuvajte 20-25 minuta
izmešajte u posebnom sudu jaja i šećer
dodajte vanilin ekstrakt ili vanilin šećer
dodajte puter
izmešajte puter
u smesu dodajte seckane bademe. Promešajte
dodajte smesu sa jajima u pirinač
stavite suvo grožđe
koru limuna
u nauljen i pobrašnjen ili posut prezlama pleh dodajte smesu. Pecite 40 minuta na 160 C
dekorisite omiljenim dzemom
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар