IGY THE COOK - Zapečeni SUTLIJAŠ - (Bezglutenska poslastica koju morate probati!)

Zapečeni SUTLIJAŠ - (Bezglutenska poslastica koju morate probati!)


SASTOJCI

1 l mleka (1 l milk) 250 gr pirinča (250 gr rice) 140 gr šećera (140 gr sugar) 4 jaja (4 eggs) ekstrakt vanile (vanilla extract) kora limuna (lemon peel) 100 gr badema (100 gr almonds) 100 gr suvog grožđa (100 gr raisins) 120 gr putera (120 gr butter) prezle (breadcrumbs)


Priprema:

Sipajte mleko u šerpu


dodajte pirinač


kuvajte 20-25 minuta


izmešajte u posebnom sudu jaja i šećer


dodajte vanilin ekstrakt ili vanilin šećer


dodajte puter 


 izmešajte puter 


u smesu dodajte seckane bademe. Promešajte


dodajte smesu sa jajima u pirinač


stavite suvo grožđe


koru limuna 


u nauljen i pobrašnjen ili posut prezlama pleh dodajte smesu. Pecite 40 minuta na 160 C


dekorisite omiljenim dzemom


VIDEO RECEPT!!!


Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN