IGY THE COOK - Letnja fantazija! -PUNJENE TIKVICE na gurmanski način (bez mesa)
Letnja fantazija! -PUNJENE TIKVICE na gurmanski način (bez mesa)
Potrebno je:
šolja pirinča (a cup of rice)
2,5 šolje vode (2,5 cup of water)
50 gr suvog grožđa (50 gr raisins)
so (salt)
2 tikvice (2 zuchinies)
1 luk (1 onion)
50 gr kikirikija (50 gr peanuts)
1 kk belog luka u prahu (1 tsp garlic powder)
60 gr kačkavalja (60 gr cheese)
50 gr slanine (50 gr bacon)
Priprema:
Napravite pirinač. Dodajte u šerpu pirinač
vodu
suvo grožđe
malo soli. Kuvajte poklopljeno 25-30 minuta
Rasecite tikvice po dužini i izvadite "meso" iz sredine
Posolite ga i ostavite da izađe voda
tikvice stavite u nauljen pleh
izdinstajte luk
dodajte oceđeno "meso" od tikvica
samleven kikiriki
beli luk u prahu
dodajte pirinač
punite tikvice pripremljenom smesom. Pecite u rerni 30 minuta na 200 C
izvadite tikvice i stavite preko kačkavalj
i slaninu
Коментари
Постави коментар