IGY THE COOK - Posno - Mrsni Potaž od PEČENE BUNDEVE
Potrebno je:
700 gr bundeve (700 gr Pumpkin)
1 luk (1 onion)
1 jabuka (1 Apple)
So (Salt)
Bibier (Pepper)
Maslinovo ulje (Olive oil)
1 čen belog luka (1 garlic)
500 ml bujona (500 ml Broth)
Sirće (Vinegar)
50 gr slanine (50 gr bacon)
Priprema:
Isecite bundevu na kocke
Isecite jabuku na kriške
Isecite luk rebrasto
Stavie u sud za pečenje sve sastojke
Posolite i pobiberite
Dodajte maslinovo ulje
Rukama promešajte
Belom luku isecite vrh i stavite ga u foliju
Dodajte beli luk sa sastojcima
Pecite u rerni na 200C oko 45 min. Na pola pečenja promešajte sastojke
Kada je pečeno stavite sastojke u šerpu. Stavite na vatru
Dodajte bujon
Štapnim mikserom isitnite potaž
Za mrsnu varijantu isecite slaninu
Ispržite je na suvom tiganju
I dodajte u vaš potaž
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар