IGY THE COOK - Manastirska MUSAKA - Ukus Hilandara u vašem domu! (POSNO)

Manastirska MUSAKA - Ukus Hilandara u vašem domu! (POSNO)


Potrebno je: 

200 gr žita (200 gr wheat) 200 gr oraha (200 gr walnuts) 1 kk belog luka u prahu (1 tbs garlic powder) 200 gr suvih šljiva (200 gr dried plums) 800 gr krompira (800 gr potatoes) 100 ml paradajz soka (100 ml tomato jucie) 200 ml vode (200 ml water)
1 sk suvih začina 1 sk ruzmarina (1 tbs rosemary)
So (salt)

Priprema:

Operite i prokuvajte sat vremena žito


Stavite žito u sud


Orahe sameljite u blenderu ili sitno iseckajte


Dodajte orahe u sud sa žitom


Dodajte beli luk u prahu


Dodajte so i promešajte sve sastojke.


suve šljive prokuvajte tek toliko da bace ključ


iseckajte ih na sitno


Krompir iseckajte na kolutove


nauljite posudu


redjajte prvo krompir


zatim suve šljive


pa smesu od oraha i žita



ponovo krompir


suve šljive


smesa od oraha i žita


završite sa krompirom


pomešajte sok od paradajza, vodu i kašiku suvih začina


prelijte preko svega


Pecite pokriveno 30 minuta i otkriveno 20-30 minuta


VIDEO RECEPT!!!


Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - SOČNA PILETINA U SOSU OD MEDA I PIVA