IGY THE COOK - Manastirska MUSAKA - Ukus Hilandara u vašem domu! (POSNO)
Manastirska MUSAKA - Ukus Hilandara u vašem domu! (POSNO)
Potrebno je:
200 gr žita (200 gr wheat)
200 gr oraha (200 gr walnuts)
1 kk belog luka u prahu (1 tbs garlic powder)
200 gr suvih šljiva (200 gr dried plums)
800 gr krompira (800 gr potatoes)
100 ml paradajz soka (100 ml tomato jucie)
200 ml vode (200 ml water)
1 sk suvih začina 1 sk ruzmarina (1 tbs rosemary)
So (salt)
1 sk suvih začina 1 sk ruzmarina (1 tbs rosemary)
So (salt)
Priprema:
Operite i prokuvajte sat vremena žito
Stavite žito u sud
Orahe sameljite u blenderu ili sitno iseckajte
Dodajte orahe u sud sa žitom
Dodajte beli luk u prahu
Dodajte so i promešajte sve sastojke.
suve šljive prokuvajte tek toliko da bace ključ
iseckajte ih na sitno
Krompir iseckajte na kolutove
nauljite posudu
redjajte prvo krompir
zatim suve šljive
pa smesu od oraha i žita
ponovo krompir
suve šljive
smesa od oraha i žita
završite sa krompirom
pomešajte sok od paradajza, vodu i kašiku suvih začina
prelijte preko svega
Pecite pokriveno 30 minuta i otkriveno 20-30 minuta
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар