IGY THE COOK - Najukusniji MLADI KROMPIR - (Hrskavi ukus koji osvaja!) + BONUS SOS
600 GR MLADIH KROMPIRA
1/2 KK SODE BIKARBONE
BIBER
MASLINOVO ULJE
1 SK RUZMARINA
5 ČENOVA BELOG LUKA
MALO PERŠUNA
ZA SOS
50 GR MAJONEZA
50 GR KEČAPA
2-3 KISELA KRASTAVČIĆA
MALO SOKA OD KRASTAVČIĆA
Priprema:
iseckajte mladi krompir na kriške
Dodajte u vodu
Stavite malo sode bikarbone, zbog kasnije hrskavosti
soli
Kuvajte krompir 10 minuta pa procedite
Propržite na maslinovom ulju
Ruzmarin
i beli luk
pržite oko jednog minuta
Procedite ulje u tepsiju gde ćete staviti krompir
Dodajte u sud krompir
Poslolite, pobiberite promešajte sve i stavite da se peče 220 C - 20-25 minuta
Za sos vam je potreban majonez
kečap
Krstavčići
sok od krastavčića
sve dobro promešajte
Posle 20-25 minuta izvadite krompir i okrenite ga. Vratite u rernu i pecite još 20-25 minuta
Kada je krompir gotov vratite u njega ruzmarin i beli luk koji ste procedili, i pospite peršunom
služite uz sos
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар