IGY THE COOK - LIGNJE SA KROMPIROM

 LIGNJE SA KROMPIROM 


Potrebno je:

600GR LIGNJI (squid) 3 KROMPIRA (potatoes) PERŠUN (parsley) MASLINOVO ULJE (olive oil) GLAVICA BELOG LUKA (garlic head) SO I BIBER (salt and pepper)

Priprema:

Očistite lignje. Središnje telo izvadite i isecite ispod očiju


izvadite kost koja se nalazi sa strane lignji


isecite ispod očiju, i izvadite malu "kuglicu iz kraka"



Isecite krompir na komade


isecite peršun i beli luk na sitno



stavite sve u zdelu 


dodajte ulje 


dodajte so


i rukama promešajte


stavite u rernu 40-50 minuta na 200c


Kada je gotovo, servirajte i uz vino pojedite




Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN