IGY THE COOK -Najromantičniji ČOKOLADNI MUS koji treba da probate!
Najromantičniji ČOKOLADNI MUS koji treba da probate!
Potrebno je:
200 gr čokolade (200 gr chocolate)
125 gr putera (125 gr butter)
30 ml kafe (30 ml coffee)
4 jaja (4 eggs)
ekstarkt vanile (vanilla extract)
50 gr šećera + 2sk šećera
250 ml slatke pavlake (whipping cream)
Priprema:
Čokoladu i puter staviti u posudu
dodati kafu ili espreso
otopiti na pari
pomešati žumanca i šećer
kuvati na pari da se malo zgusnu
dodati čokoladu
penasto umutiti preostala žumanca i šećer
sjediniti nežno sa čokoladom
sipati u posudice i ohladiti 3-12 sati u frižideru
napravite slag tako što ćete umutiti slatku pavlaku i šećer
dodajte šlag preko
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар