IGY THE COOK - Španska PILETINA sa grčkim TIKVICAMA
Španska PILETINA sa grčkim TIKVICAMA
Potrebno je:
500 gr piletine (500 gr chicken)
2 sk brašna (2 tsp flour)
1 kk dimljene paprike (1 tsp smoked paprika)
1 kk origana (1 tsp oregano)
so (salt)
biber (pepper)
2 paprike (2 peppers)
1 crni luk (1 onion)
2 čena belog luka (2 cloves of garlic)
50 gr suvih šljiva
(50 gr dried prunes)
5 maslinki (5 olives)
50 ml vina (50 ml wine)
100 ml bujona (100 ml stock)
ZA GRCKE TIKVICE
1 tikvica (1 zucchini)
1 kk belog luka u prahu (1 kk garlic powder)
1 kk origana (1 tsp oregano)
1 kk ruzmarina (1 tsp rosemary)
1 kk cimeta (1 tsp cinamon)
so (salt)
feta sir (feta cheese)
Priprema:
pomešajte brašno
dimljenu papriku
origano , so i biber
promešajte sve
uvaljajte piletinu
i pržite dok ne dobije boju
sklonite meso i na ulje dodajte na trake isečene paprike i crni luk
dodajte beli luk
suve šljive
masline
crveno ili belo vino
pileći temeljac ili bilo koju supu
vratite meso, poklopite i kuvajte 20-30 minuta
Za miks začina koji će da ide preko tikvica pomešajte, so, biber, ruzmarin, origano, beli luk u prahu i cimet
isecite tikvice, premažite maslinovim uljem
i pospite začine preko
griluj te u tiganju
Na kraju pospite rendanom fetom
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар