IGY THE COOK - Španska PILETINA sa grčkim TIKVICAMA

Španska PILETINA sa grčkim TIKVICAMA


Potrebno je: 

500 gr piletine (500 gr chicken) 2 sk brašna (2 tsp flour) 1 kk dimljene paprike (1 tsp smoked paprika) 1 kk origana (1 tsp oregano) so (salt) biber (pepper) 2 paprike (2 peppers) 1 crni luk (1 onion) 2 čena belog luka (2 cloves of garlic) 50 gr suvih šljiva (50 gr dried prunes) 5 maslinki (5 olives) 50 ml vina (50 ml wine) 100 ml bujona (100 ml stock) ZA GRCKE TIKVICE 1 tikvica (1 zucchini) 1 kk belog luka u prahu (1 kk garlic powder) 1 kk origana (1 tsp oregano) 1 kk ruzmarina (1 tsp rosemary) 1 kk cimeta (1 tsp cinamon) so (salt) feta sir (feta cheese)

Priprema:

pomešajte brašno


dimljenu papriku


origano , so i biber


promešajte sve


uvaljajte piletinu


i pržite dok ne dobije boju 


sklonite meso i na ulje dodajte na trake isečene paprike i crni luk


dodajte beli luk


suve šljive


masline


crveno ili belo vino


pileći temeljac ili bilo koju supu


vratite meso, poklopite i kuvajte 20-30 minuta


Za miks začina koji će da ide preko tikvica pomešajte, so, biber, ruzmarin, origano, beli luk u prahu i cimet


isecite tikvice, premažite maslinovim uljem 


i pospite začine preko


griluj te u tiganju


Na kraju pospite rendanom fetom


VIDEO RECEPT!!!


Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN