IGY THE COOK -Savršena PILETINA na italijanski način (Jelo koje morate hitno napraviti!)

Savršena PILETINA na italijanski način (Jelo koje morate hitno napraviti!)


Potrebno je: 

2 jaja (2 eggs) 3 čena belog luka (3 cloves of garlic) so (salt) 100 gr prezli (100 gr bread) 50 gr parmezana (50 gr parmesan cheese) 1kk belog luka u prahu (1 tsp garlic powder) 500 gr pilećih grudi (500 gr chicken breast) sos (sauce) 1 luk(1 onion) 2 čena belog luka (2 cloves of garlic) 3 kk paradajz pirea (3 tsp tomato puree) so (salt) biber (pepper) malo šećera (little sugar) 1 kk italijanska mešavina začina (1 tsp italian dried herbs)

Priprema:

Umutiti jaja, beli luk, peršun i so


Pilece belo meso uvaljati u marinadu i ostaviti 15-30 minuta


Spremiti smesu za pohavanje. Pomešati prezle,beli luk u prahu, parmezan


Uvaljati meso u poh


Pržiti na masti, dok ne dobiju žutu boju, odnosno dok ne budu gotove.


Staviti gotovo meso u vatrostalni sud


Napraviti sos, tako što ćete izdinstati luk crni, dodati beli luk, paradajz pire, so, biber i malo na vrh kašike šećera. Kratko prodinstati i dodati italijansku mešavinu začina


Rasporediti sos preko mesa


Staviti preko komade mocarele


Zapeći u rerni 15 min na 250c ili dok se mocarela ne istopi


VIDEO RECEPT!!!

Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN