IGY THE COOK -Savršena PILETINA na italijanski način (Jelo koje morate hitno napraviti!)
Savršena PILETINA na italijanski način (Jelo koje morate hitno napraviti!)
Potrebno je:
2 jaja (2 eggs)
3 čena belog luka (3 cloves of garlic)
so (salt)
100 gr prezli (100 gr bread)
50 gr parmezana (50 gr parmesan cheese)
1kk belog luka u prahu (1 tsp garlic powder)
500 gr pilećih grudi (500 gr chicken breast)
sos (sauce)
1 luk(1 onion)
2 čena belog luka (2 cloves of garlic)
3 kk paradajz pirea (3 tsp tomato puree)
so (salt)
biber (pepper)
malo šećera (little sugar)
1 kk italijanska mešavina začina (1 tsp italian dried herbs)
Priprema:
Umutiti jaja, beli luk, peršun i so
Pilece belo meso uvaljati u marinadu i ostaviti 15-30 minuta
Spremiti smesu za pohavanje. Pomešati prezle,beli luk u prahu, parmezan
Uvaljati meso u poh
Pržiti na masti, dok ne dobiju žutu boju, odnosno dok ne budu gotove.
Staviti gotovo meso u vatrostalni sud
Napraviti sos, tako što ćete izdinstati luk crni, dodati beli luk, paradajz pire, so, biber i malo na vrh kašike šećera. Kratko prodinstati i dodati italijansku mešavinu začina
Rasporediti sos preko mesa
Staviti preko komade mocarele
Zapeći u rerni 15 min na 250c ili dok se mocarela ne istopi
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар