IGY THE COOK -Pikantni PILEĆI GULAŠ (sa suvim šljivama i šampinjonima)
Pikantni PILEĆI GULAŠ (sa suvim šljivama i šampinjonima)
Potrebno je:
2 luka (2 onions)
500 gr pilećih grudi (500 gr chicken breast)
400 gr šampinjona (400 gr mushrooms)
voda (water)
1 sk dimljene mlevene paprike (1 tbsp smoked ground pepper)
1 sk paradajz pirea (1 tbsp tomato puree)
malo mlevenog cilija (a bit of chilli)
50 gr suvih šljiva (50 gr dried plums)
so i biber (salt and pepper)
Priprema:
Iseći luk na rebarca i propržiti dok ne omekša
Zatim dodati na kocke isečeno meso. Pržiti dok ne porumeni
Dodati šampinjone. I njih kratko propržiti
Naliti vodom i kuvati oko 10 minuta
Posle toga dodati običnu ili dimljenu papriku
Paradjz pire
malo mlevenog čilija
dodati iseckane suve šljive
Posoliti i pobiberiti
Kuvati sve zajedno 30-40 minuta, dok meso ne omekša. Služiti ili uz testeninu ili uz bareni krompir.
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар