IGY THE COOK-"GIBANICA" od kukuruznog brašna (prelivena kajmakom)

 "GIBANICA" od kukuruznog brašna (prelivena kajmakom)

Potrebno je

2 jaja 2 eggs so salt 150 ml mleka 150 ml milk 3 sk ulja 3 tbsp oil prašak za pecivo baking powder 500 gr sira 500 gr cheese oko 150 ml vode about 150 ml water 6 sk kukuruznog brašna 6 tbsp corn flour za preliv (dressing) 150 ml hladnog mleka 150 ml cold milk 2 sk kajmaka (2 sk kaymak)

Priprema:

Pomešajte jaja mleko i so


dodajte ulje


prašak za pecivo


sir


dobro izmešajte


dodajte vode


Zatim brašno. Dodajte još vode po potrebi. Treba da je malo gušće nego za palačinke


stavite u nauljen pleh


pecite na 250 C -20-25 min, zatim izvadite i prelijte hladnim mlekom


dopecite još 2 minuta na 200 C, zatim prelijte kajmakom


dopecite još minut!


VIDEO RECEPT!!!



Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN