IGY THE COOK-"GIBANICA" od kukuruznog brašna (prelivena kajmakom)
"GIBANICA" od kukuruznog brašna (prelivena kajmakom)
Potrebno je
2 jaja
2 eggs
so
salt
150 ml mleka
150 ml milk
3 sk ulja
3 tbsp oil
prašak za pecivo
baking powder
500 gr sira
500 gr cheese
oko 150 ml vode
about 150 ml water
6 sk kukuruznog brašna
6 tbsp corn flour
za preliv (dressing)
150 ml hladnog mleka
150 ml cold milk
2 sk kajmaka (2 sk kaymak)
Priprema:
Pomešajte jaja mleko i so
dodajte ulje
prašak za pecivo
sir
dobro izmešajte
dodajte vode
Zatim brašno. Dodajte još vode po potrebi. Treba da je malo gušće nego za palačinke
stavite u nauljen pleh
pecite na 250 C -20-25 min, zatim izvadite i prelijte hladnim mlekom
dopecite još 2 minuta na 200 C, zatim prelijte kajmakom
dopecite još minut!
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар