IGY THE COOK-BAKLAVA SA VIŠNJAMA I GRIZOM: Stari recept koji oduševljava!

 BAKLAVA SA VIŠNJAMA I GRIZOM: Stari recept koji oduševljava!


Potrebno je

za dve osobe - 6 kora for two persons- 6 sheets

500 gr višanja
500 gr cherries 400 ml vode 400 ml water 400 gr šećera 400 gr sugar 2-3 koluta pomorandže 2-3 slices of orange vanilin šećer vanilla sugar 2 jaja 2 eggs 2 sk šećera 2 tbsp sugar 100 ml ulja 100 ml oil 70 gr griza 70 gr semolina 150 ml jogurta 150 ml sour cream 10 gr praška za pecivo 10 gr baking powder

Priprema:

Nparaviti agdu. Pomеšati vodu, šećer, vanilin šećer i par kolutova pomorandže. Kuvati 15-20 minuta pa ostaviti da se ohladi


Pomešati jaja,šećer,griz,ulje,jogurt, prašak za pecivo


uzeti jednu koru i namazati filom


Staviti preko drugu koru i ponoviti postupak


staviti treću koru i na nju posuti višnje


urolovati i staviti u nauljen pleh



premazati kremom


peći na 190 C oko 40 minuta ili dok ne dobije boju


na kraju preliti ohlađenim šerbetom ili agdom


VIDEO RECEPT!!!



Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN