IGY THE COOK-BAKLAVA SA VIŠNJAMA I GRIZOM: Stari recept koji oduševljava!
BAKLAVA SA VIŠNJAMA I GRIZOM: Stari recept koji oduševljava!
Potrebno je
za dve osobe - 6 kora
for two persons- 6 sheets
500 gr višanja
500 gr cherries
400 ml vode
400 ml water
400 gr šećera
400 gr sugar
2-3 koluta pomorandže
2-3 slices of orange
vanilin šećer
vanilla sugar
2 jaja
2 eggs
2 sk šećera
2 tbsp sugar
100 ml ulja
100 ml oil
70 gr griza
70 gr semolina
150 ml jogurta
150 ml sour cream
10 gr praška za pecivo
10 gr baking powder
Priprema:
Nparaviti agdu. Pomеšati vodu, šećer, vanilin šećer i par kolutova pomorandže. Kuvati 15-20 minuta pa ostaviti da se ohladi
Pomešati jaja,šećer,griz,ulje,jogurt, prašak za pecivo
uzeti jednu koru i namazati filom
Staviti preko drugu koru i ponoviti postupak
staviti treću koru i na nju posuti višnje
urolovati i staviti u nauljen pleh
premazati kremom
peći na 190 C oko 40 minuta ili dok ne dobije boju
na kraju preliti ohlađenim šerbetom ili agdom
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар