IGY THE COOK - SUTLIJAŠ KAKAV DO SAD NISTE PROBALI!!!

SUTLIJAŠ KAKAV DO SAD NISTE PROBALI!!!


Potrebno je:

150 gr pirinča (Rice) 1 l mleka (Milk) 100 gr suvog grožđa (Raisins) 1 SK secera (1 TBSP Sugar) 50 ml viskija, rakije (Brandy) 1 pomorandža (Orange) ekstrakt vanile (Vanilla extract) muskatni orah (nutmeg) 3 žumanca (Yolks) 200ml slatke pavlake (Whipping cream)
Džem od višanja i maline

Priprema:

Sipajte rakiju, viski,liker na suvo grožđe


Operite pirinač i stavite u serpu


Dodajte supenu kašiku sećera


Malo soli


Istruganu koru pomorandže ili limuna


Suvo grožđe ubacite sa sastojcima


Dodajte mleko


Ekstrakt vanile


Kuvajte na tihoj vatri oko 40 minuta. Stalno mešajući


Napravite krem. Dodajte žumance


Dodajte slatku pavlaku


Promešajte


Dodajte krem u pirinač


Izrendajte malo muskatnog oraha


Kuvajte još 3 mimuta


Servirajte hladno uz džem po izboru. Ovaj naš je od maline i visanja


VIDEO RECEPT!!!






Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN