IGY THE COOK - SVINJSKE KRMENDALE U SOSU OD JABUKA (SA SUVIM ŠLJIVAMA)
SVINJSKE KRMENDALE U SOSU OD JABUKA (SA SUVIM ŠLJIVAMA)
Potrebno je:
500gr svinjskih krmenadli (500 grPork Chops)
2 šargarepe (2 Carrots)
2 crna luka (2 Shallots)
1 stap celera (1 Celery stick)
2 čena belog luka
So (Salt)
Biber (Pepper)
Maslinovo ulje (Olive oil)
Puter (Butter)
Čaša belog vina (Glass of vine)
200 ml pileće supe (200 ml chicken soup)
Timijan (Thyme)
1 jabuka (1 Apple)
8 suvih šljiva (8 prunes)
Priprema:
Isecite stap celera na sitno
Isto uradite sa šargarepom
Isecite i crni luk
Meso isecite na snicle
posolite i pobiberite
Isprzite na maslinovom ulju ostro sa svake strane. Dok se ne zarumeni
Dodajte puter
Odlozite meso sa strane
Ispržite crni luk i beli luk
Dodajte čašu belog vina
Dodajte pileću supu ili bujon
Stavite iseckanu šargarepu
Dodajte iseckan celer
Malo timijana
Lorberov list
Pomešajte sastojke
Isecite jednu nakiselu jabuku na kocke
Dodajte oko mesa
Dodajte i suve šljive
Nalite tečnost preko svega
Pokrite i pecite u rerni 60-70 minuta na 170 C
Kada je gotovo, meso odlozite a sve sastojke procedite
Napravićete divan sos. Prelite preko mesa i uživajte u jelu
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар