IGY THE COOK - SVINJSKE KRMENDALE U SOSU OD JABUKA (SA SUVIM ŠLJIVAMA)

SVINJSKE KRMENDALE U SOSU OD JABUKA (SA SUVIM ŠLJIVAMA)


Potrebno je: 500gr svinjskih krmenadli (500 grPork Chops) 2 šargarepe (2 Carrots) 2 crna luka (2 Shallots) 1 stap celera (1 Celery stick) 2 čena belog luka So (Salt) Biber (Pepper) Maslinovo ulje (Olive oil) Puter (Butter) Čaša belog vina (Glass of vine) 200 ml pileće supe (200 ml chicken soup) Timijan (Thyme) 1 jabuka (1 Apple) 8 suvih šljiva (8 prunes)

Priprema:

Isecite stap celera na sitno


Isto uradite sa šargarepom


Isecite i crni luk


Meso isecite na snicle


posolite i pobiberite


Isprzite na maslinovom ulju ostro sa svake strane. Dok se ne zarumeni


Dodajte puter


Odlozite meso sa strane


Ispržite crni luk i beli luk


Dodajte čašu belog vina


Dodajte pileću supu ili bujon


Stavite iseckanu šargarepu


Dodajte iseckan celer


Malo timijana


Lorberov list


Pomešajte sastojke


Isecite jednu nakiselu jabuku na kocke


Dodajte oko mesa


Dodajte i suve šljive


Nalite tečnost preko svega


Pokrite i pecite u rerni 60-70 minuta na 170 C


Kada je gotovo, meso odlozite a sve sastojke procedite


Napravićete divan sos. Prelite preko mesa i uživajte u jelu


VIDEO RECEPT!!!


Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN