IGY THE COOK - LENJA PITA sa višnjama i heljdom - Ukusna lenština na vašoj trpezi
LENJA PITA sa višnjama i heljdom - Ukusna lenština na vašoj trpezi
Potrebno je:
200 gr belog brašna (200 gr white flour)
100 gr heljdinog brašna (100 gr buckwheat flour)
1 celo jaje (1 whole egg)
2 žumanca (2 yolks)
120 gr šećera (120 gr sugar)
So (Salt)
Vanilin šećer (Vanilla sugar)
500 gr višanja (500 gr cherrys)
1 SK šećera (1 Tbsp sugar)
150 gr masti (150 gr fat)
3 SK griza (3 Tbsp semilna)
Priprema:
Napravite testo. Pomešajte šećer
Jedno celo jaje i dva žumanca
Malo soli
Dodajte i domaću mast
Vanilin šećer
Pomešajte mikserom
Dodajte belo i heljdino brašno
Nastavite ručno da mešate. Smesu stavite u frižider na sat- sat i po.
Pošećerite višnje i dodajte griz
Staviti testo u kalup
Dodajte preko testa višnje
Cepkajte preostalo testo i stavite preko
Stavite u zagrejanu rernu i pecite 180 C 35-40 min
VIDEO RECEPT
Коментари
Постави коментар