IGY THE COOK - LENJA PITA sa višnjama i heljdom - Ukusna lenština na vašoj trpezi

LENJA PITA sa višnjama i heljdom - Ukusna lenština na vašoj trpezi


Potrebno je:

200 gr belog brašna (200 gr white flour) 100 gr heljdinog brašna (100 gr buckwheat flour) 1 celo jaje (1 whole egg) 2 žumanca (2 yolks) 120 gr šećera (120 gr sugar) So (Salt) Vanilin šećer (Vanilla sugar) 500 gr višanja (500 gr cherrys) 1 SK šećera (1 Tbsp sugar) 150 gr masti (150 gr fat) 3 SK griza (3 Tbsp semilna)

Priprema:

Napravite testo. Pomešajte šećer


Jedno celo jaje i dva žumanca



Malo soli


Dodajte i domaću mast


Vanilin šećer


Pomešajte mikserom


Dodajte belo i heljdino brašno


Nastavite ručno da mešate. Smesu stavite u frižider na sat- sat i po.



Pošećerite višnje i dodajte griz


Staviti testo u kalup


Dodajte preko testa višnje


Cepkajte preostalo testo i stavite preko




Stavite u zagrejanu rernu i pecite  180 C 35-40 min

VIDEO RECEPT


Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN