IGY THE COOK - USKRŠNJA POGAČA - Praznično zadovoljstvo savršenog ukusa!

USKRŠNJA POGAČA - Praznično zadovoljstvo savršenog ukusa!


                                                       Potrebno je: 


Za kvasac (for yeast): 1/4 pivskog kvasca (1/4 yeast) 1 kk šećera (1 tsp sugar) 1 kk brašna (1 tsp flour) malo mleka (little milk) Testo (dough): 500 gr brašna (500gr flour) 5 gr suvog kvasc (5 gr dry yeast) 1 kk soli (1 tsp salt) 2 jaja (2 eggs) 250 ml toplog mleka (250 ml warm milk) 50-100 ml ulja (50-100 ml oil) 250 gr margarina (250 gr margarine) Premaz (spread): 1 jaje (1 eggs) malo susama (sesame) 1 kk brašna (1 tsp flour)

Priprema:

Napravite kvasac. Pomešajte kvasac, malo tolog mleka, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Neka odstoji dok se ne podigne


Napravite testo. Dodajte brašno


Suvi kvasac


Jaja


Pripremljeni kvasac


Toplo mleko


Umesite testo


Dodajte ulje


Nastavite da mešate. Odmorite testo 10 minuta


Razvaljajte testo.


Namažite listićima margarina


Uvaljajte HORIZONTALNO


Preklopite testo i ostavite da odmori 10 minuta.



PONOVITE PREDHODNI POSTUPAK JOŠ JEDNOM. Ovaj put uvijajte VERTIKALNO


Preklopite opet. Odmorite testo 10 minuta


uzmite i uvijajte testo u celoj dužini



Napravite nekom vatrostalnom posudom rupu za jaja, i obmotajte testo oko te posude


Premažite testo smesom od JAJA, kašičice BRAŠNA i SUSAMA


Dodajte listiće margarina preko


Pecite u zagrejajnoj rerni 30 minuta na 200 C


VIDEO RECEPT


Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN