IGY THE COOK - USKRŠNJA POGAČA - Praznično zadovoljstvo savršenog ukusa!
USKRŠNJA POGAČA - Praznično zadovoljstvo savršenog ukusa!
Potrebno je:
Za kvasac (for yeast):
1/4 pivskog kvasca (1/4 yeast)
1 kk šećera (1 tsp sugar)
1 kk brašna (1 tsp flour)
malo mleka (little milk)
Testo (dough):
500 gr brašna (500gr flour)
5 gr suvog kvasc (5 gr dry yeast)
1 kk soli (1 tsp salt)
2 jaja (2 eggs)
250 ml toplog mleka (250 ml warm milk)
50-100 ml ulja (50-100 ml oil)
250 gr margarina (250 gr margarine)
Premaz (spread):
1 jaje (1 eggs)
malo susama (sesame)
1 kk brašna (1 tsp flour)
Priprema:
Napravite kvasac. Pomešajte kvasac, malo tolog mleka, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Neka odstoji dok se ne podigne
Napravite testo. Dodajte brašno
Suvi kvasac
Jaja
Pripremljeni kvasac
Toplo mleko
Umesite testo
Dodajte ulje
Nastavite da mešate. Odmorite testo 10 minuta
Razvaljajte testo.
Namažite listićima margarina
Uvaljajte HORIZONTALNO
Preklopite testo i ostavite da odmori 10 minuta.
PONOVITE PREDHODNI POSTUPAK JOŠ JEDNOM. Ovaj put uvijajte VERTIKALNO
Preklopite opet. Odmorite testo 10 minuta
uzmite i uvijajte testo u celoj dužini
Napravite nekom vatrostalnom posudom rupu za jaja, i obmotajte testo oko te posude
Premažite testo smesom od JAJA, kašičice BRAŠNA i SUSAMA
Dodajte listiće margarina preko
Pecite u zagrejajnoj rerni 30 minuta na 200 C
VIDEO RECEPT
Коментари
Постави коментар