IGY THE COOK - KROASAN PUDING - Jednostavno savršenstvo!
KROASAN PUDING - Jednostavno savršenstvo!
Potrebno je:
malo putera + 40 gr putera (little butter + 40 gr butter)
3-4 kroasana (3-4 croissants)
60 gr brusnica (60 gr cranberries)
malo viskija (burbon)
60 gr suvog grožđa (60 gr raisins)
2 jaja (2 eggs)
40-50 gr šećera (40-50 gr sugar)
vanilin ekstrakt (vanilla extract)
malo muskatni oračič (little nutmeg)
malo cimet (little cinnamon)
500 ml mleka (500 ml milk)
250 ml slatke pavlake (250 ml whipping cream)
Priprema:
Iscepkajte kroasan i dodajte u pleh koji ste namazali puterom
dodajte brusnice i suvo grožđe koje bilo natopljeno u rakiji ili viskiju
umutite jaja
i šećer
dodajte ekstrakt vanile
cimet
muskatni oraščić
mleko
slatku pavlaku
prelite preko kroasana
stavite preko listice putera
pecite u rerni na 180C - 25-30 minuta
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар