IGY THE COOK - PILETINA FRANČEZE - Italijansko Njujorški specijalitet konačno i na vašem stolu!

PILETINA FRANČEZE - Italijansko - njujorški specijalitet konačno i na vašem stolu!


Potrebno je: 

2 jaja (2 eggs) so (salt) biber (pepper) 50 gr parmezana (50 gr parmesane cheese) peršuna (parsley) pileće grudi (chicken breast) maslinovo ulje (olive oil) 2 x 30 gr putera (2x30 gr butter) 70 gr brašna (70 gr flour) čaša belog vina (glass of white whine) 100 ml bujona (100 ml broth) 2 čena belog luka (2 cloves of garlic) sok od pola limuna (half of lemon juice)
Priprema:

Pomešajte jaja, so, biber i parmezan


dodajte peršun


promešajte


pileće belo meso presecite na pola ali ne do kraja (da bude leptirastog oblika)


uvaljajte u brašno


pa u smesu sa jajima


pržite na maslinovom ulju i puteru dok ne bude gotovo, zatim odložite na tanjir


dodajte u tiganj belo vino


bujon (po izboru)


beli luk


sok od pola limuna


puter


i peršun


neka se sos redukuje, zatim vratite meso u njega



VIDEO RECEPT!!!


Коментари

Популарни постови са овог блога

IGY THE COOK - Posni Gurmanluk - SOJINE SNICLE sa KARAMELIZOVANIM lukom

IGY THE COOK - NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI NE GOJI (Low Carb)

IGY THE COOK - KROMPIR NA MANASTIRSKI NAČIN