IGY THE COOK - PILETINA FRANČEZE - Italijansko Njujorški specijalitet konačno i na vašem stolu!
PILETINA FRANČEZE - Italijansko - njujorški specijalitet konačno i na vašem stolu!
Potrebno je:
2 jaja (2 eggs)
so (salt)
biber (pepper)
50 gr parmezana (50 gr parmesane cheese)
peršuna (parsley)
pileće grudi (chicken breast)
maslinovo ulje (olive oil)
2 x 30 gr putera (2x30 gr butter)
70 gr brašna (70 gr flour)
čaša belog vina (glass of white whine)
100 ml bujona (100 ml broth)
2 čena belog luka (2 cloves of garlic)
sok od pola limuna (half of lemon juice)
Priprema:
Pomešajte jaja, so, biber i parmezan
dodajte peršun
promešajte
pileće belo meso presecite na pola ali ne do kraja (da bude leptirastog oblika)
uvaljajte u brašno
pa u smesu sa jajima
pržite na maslinovom ulju i puteru dok ne bude gotovo, zatim odložite na tanjir
dodajte u tiganj belo vino
bujon (po izboru)
beli luk
sok od pola limuna
puter
i peršun
neka se sos redukuje, zatim vratite meso u njega
VIDEO RECEPT!!!
Коментари
Постави коментар